Radio Simplu

Fabrica de confectii din Caracal, inchisa. Mai multi angajati au fost confirmati cu COVID-19

O fabrica de confectii din Caracal a fost inchisa, sambata, dupa ce opt angajati au fost diagnosticati cu COVID-19. 80 de persoane au fost trimise in izolare la domiciliu, iar cei opt angajati confirmati sunt internati in spital.

Potrivit autoritatilor locale, sapte dintre angajatii fabricii au fost confirmati, sambata, cu noul coronavirus. Acestia au intrat in contact direct cu o alta salariata a fabricii care a fost internata joi in spital cu diagnosticul de infectie cu COVID-19, precizeaza Mediafax.

In urma anchetei epidemiologice incepute dupa confirmarea primului caz, opt persoane au prezentat simptome ale infectiei cu noul coronavirus si au fost testate, un rezultat fiind negativ.

„Cele sapte persoane confirmate pozitiv prezinta semne clinice de boala usoare si moderate, respectiv: disfagie, rinoree si tuse, fiind internate in Spitalul Judetean de Urgenta Slatina”, au anuntat reprezentantii Prefecturii Olt.

Potrivit acestora, fabrica a fost inchisa, iar restul angajatilor trebuie sa stea in izolare la domiciliu. Fabrica are in total 88 de angajati.

„In cazul aparitiei semnelor specifice de boala, persoanele izolate la domiciliu vor fi investigate si testate, conform Metodologiei de supraveghere a infectiei umane cu noul coronavirus”, a mai transmis Prefectura Olt.

Politistii vor verifica daca angajatii respecta masura izolarii la domiciliu.

Share