Radio Simplu

Logodnă cu „mascați” la Craiova. Zeci de romi au sfidat ordonanțele militare. Cum au reacționat

O logodnă la care au participat câteva zeci de persoane din comunitatea romă din Craiova a dat un test complicat autorităților.

„Nu au ținut cont de starea de urgență și au dat o petrecere de zile mari. Zeci de romi dintr-un cartier craiovean au participat, astăzi, la o logodnă în cartierul craiovean Brestei. Totul a fost oprit de oamenii legii, scrie babau.ro

Zeci de echipaje ale poliției, jandarmeriei și armatei au intervenit, astăzi, pentru a opri o petrecere pornită de o familie de romi din Craiova. Încă de la primele ore ale dimineții muzica specifică răsuna în cartierul craiovean.

Peste 40 de persoane s-au strâns pentru a se distra alături de cei doi tineri care s-au logodit. Nici starea de urgență, nici noul Coronavirus nu au stat în calea petrecăreților. Poliția a deschis mai multe dosare penale pe numele organizatorilor și au dat zeci de amenzi pentru încălcarea ordonanței de urgență.”

La adresa respectivă au fost găsite 62 de persoane, toate fiind amendate pentru că nu au respectat ordonanațele militare.

De această dată nu s-au înregistrat incidente între forțele de ordine și persoanele prezente la ceremonia tradiționalăp, fiind un exemplu că se poate și fără violență. Din partea ambelor părți.

„Astfel, fortele de ordine au procedat la legitimarea si sanctionarea persoanelor identificate la locatia respectiva, fiind totodata dispuse masuri de dispersare a acestora. In total, politistii au legitimat 62 de persoane, carora le-au fost aplicate 112 sanctiuni contraventionale, toate pentru incalcarea prevederilor ordonatelor militare. Valoarea sanctiunilor aplicate este de 131.000 de lei”, au anunțat reprezentanții IPJ Dolj, după consumarea logodnei.

„De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 2.199 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 153 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile”, se menționează într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne publicat în cursul zilei de ieri.

Sursa: Evz.ro