Radio Simplu

Răsturnare de situație în cazul Caracal! Gheorghe Dincă e foarte aproape să scape de judecată

Deși o țară întreagă așteaptă cu sufletul la gură judecarea în instanță a faptelor comise de Gheorghe Dincă, Monstrul din Caracal, acest lucru s-ar putea să nu se întâmple foarte curând. În mod paradoxal, familiile victimelor sunt pe aceeași poziție cu Dincă, în această chestiune.

Răsturnare de situație în dosarul crimelor de la Caracal! Judecarea în instanță a faptelor lui Gheorghe Dincă ar putea suferi o nouă amânare.

Săptămâna viitoare, judecătorii din Olt trebuie să decidă dacă trimit dosarul înapoi la DIICOT, pentru refacerea anchetei, sau îl trimit spre judecare.

Presiuni asupra lui Gheorghe Dincă

Atât familiile victimelor, cât şi Gheorghe Dincă, au cerut ca ancheta să fie refăcută.

Familiile victimelor spun faptul că nu există dovezi clare și suficiente care să arate faptul că cele două fete ar fi fost omorâte de Gheorghe Dincă.

Pe de altă parte, Gheorghe Dincă susține faptul că asupra lui au fost făcute presiuni în așa fel încât să recunoască aceste două crime.

Familiile celor două fete au cerut în fața judecătorilor ca Gheorghe Dincă să fie supus testului poligraf pentru a se afla adevărul.

Carmen Obârșanu, avocatul familiei Melencu, a declarat sâmbătă la Antena 3 că a solicitat instanței de judecată să ceară ca DIICOT să prezintă toate probele din acest dosar.

”Au mers pe alta pistă”

”Am verificat actele dosarului și am găsit niște adrese de înaintare a unor CD-uri care se referă la traseul lui Gheorghe Dincă în ziua dispariției Luizei. Dacă mergem pe acel traseu pe care l-au constatat experții de la Ministerul de Interne constatăm că traseul nu este cel pe care îl invocă Dincă. Traseul este cu totul altul.

Deși procurorii aveau dovada la dosar au mers pe alta pistă care nu avea niciun mijloc de susținere și au refuzat să caute fetele”, acuză Carmen Obârșanu, conform Antena 3.

Conform acelui traseu, Luiza nu ajunsese în casa lui Gheorghe Dincă. „E clar că procurorii au ascuns adevărul”, acuză avocatul familiei Melencu.

”Noi nu dorim să îl scăpăm pe Dincă de răspundere penală, ci dorim fetele și să aflăm adevărul. Atât și nimic mai mult”, a mai spus Carmen Obârșanu, sâmbătă, la Antena 3.