Radio Simplu

CLIENŢII AU AVUT PARTE DE UN ŞOC! CE A SCRIS O CHELNERIŢA DIN CENTRUL VECHI PE NOTĂ DE PLATĂ

Atunci când te duci într-un restaurant sau un pub te aştepti ca angajaţii localului să se comporte frumos cu cei pe care îi servesc la mase.

Dar, câteodata barmani sAtunci când te duci într-un restaurant sau un pub te aştepti ca angajaţii localului să se comporte frumos cu cei pe care îi servesc la mase.

Dar, câteodata barmani sau ospatări sunt puşi pe glume, mai ales în această perioadă de sărbători. O tânăra care i-a servit un client din Centru Vechi, iar atunci când a primit nota de plată, pe hârtie scria „masă fraieri”.

Aceasta este nota de plată

Clientul a imortalizat momentul, iar imaginea cu nota de plată a ajuns pe internet, spre surprinderea prietenilor clientul cărora nu le-a venit să creadă ochilor ce scria acolo. Poza s-a viralizat instant, iar oamenii s-au scandalizat din cauza tupeului chelneriţei Irina.au ospatări sunt puşi pe glume, mai ales în această perioadă de sărbători. O tânăra care i-a servit un client din Centru Vechi, iar atunci când a primit nota de plată, pe hârtie scria „masă fraieri”.

 

Citeste si:

Nota de plată după o internare într-un spital de stat, mai scumpă decât la unul privat

350 de euro – atât costă o noapte de cazare la Spitalul Floreasca, de trei ori mai mult decât într-un spital privat. În această sumă nu sunt incluse eventualele investigații, medicația și nici mâncarea. De banii aceștia pacientul nu stă într-o rezervă, ci împarte salonul cu alți 10 bolnavi. Cazarea în spital poate reprezenta chiar și 90% din totalul cheltuielilor pe care o unitate sanitară le are cu un pacient. Acesta este și cazul unui bărbat care a ajuns la Spitalul de urgență Florească cu infarct cerebral, scrie Newsweek.ro.

La externare a primit decontul, iar, cele 6 zile de internare au costat aproape 10.000 de lei. În tot acest timp, a primit medicamente de un pic peste 20 de lei și i s-au făcut analize în valoare de nici măcar 50 de lei.

Cazarea la stat, mai scumpă decât la privat
Bogdan Oprița, purtător de cuvânt Spitalul Floreasca: Legea ne obligă să îi atașăm la foaie un decont, ca omul să cunoască care au fost cheltuielile date de îngrijirea sa. În această sumă, care este stabilită de compartimentul de specialitate al spitalului, intră toate celelalte care nu sunt legate de actul medical, iar legea permite unităților sanitare să facă acest lucru.

Pacienții asigurați nu plătesc nimic
Reprezentanții spitalului menționează că în suma trecută sunt incluse și cheltuielile cu utilitățile, salariile și mentenanța aparaturii.

Mihaela Tănase, purtător de cuvânt CNAS: Acest decont pe care pacientul îl primește la externare el este pur informativ. El nu este un document de decont între unitatea sanitară și Casa de Asigurări, el are doar rol informativ, astfel încât pacientul să știe care au fost costurile efective realizate din sistemul de sănătate pentru serviciile medicale pe care el le-a primit. Acel tarif din decont conține cheltuielile realizate de spital pe parcursul unui an, împărțit la numărul de zile contabile.

În cazul în care pacientul este asigurat, el nu trebuie să plătească din buzunarul propriu aceste cheltuieli.

Mihaela Tănase, purtător de cuvânt CNAS: Prin norme este stabilit un tarif maximal pe zi de spitalizare, iar în urma fundamentării depuse de fiecare unitate sanitară se negociază cu casa de Asigurări un tarif, un nivel al tarifului care se contractează cu Casa de Asigurări.

În multe cazuri, costurile hoteliere depășesc cu mult cheltuielile alocate tratamentului. Prețurile sunt stabilite și în funcție de categoria din care face parte unitatea sanitară. Astfel, se ajunge în situații în care sumele alocate cheltuielor cu spitalizarea la stat să fie chiar și de trei ori mai mari decât cele percepute la privat.