Radio Simplu

Klaus Iohannis a semnat astazi decretele! De la 1 septembrie ies la pensie

Președintele Klaus Iohannis a semnat în cursul zilei de astăzi trei decrete pentru eliberarea din funcție a trei judecători, după cum transmite Administrația Prezidențială. Despre cine este vorba mai exact.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 27 august, următoarele decrete prin care sunt eliberați din funcție trei judecători. Aceștia se vor pensiona începând cu data de 1 septembrie 2020, transmite Administrația Prezidențială într-un comunicat.

– Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul Ilfov a domnului Gheorghe Negrescu – pensionare, la data de 1 septembrie 2020;

– Decret privind eliberarea din funcția de judecător a doamnei Monica Cornea, delegată în funcția de președinte al Secției civile a Tribunalului Giurgiu – pensionare, la data de 1 septembrie 2020;

– Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul Giurgiu a domnului Grigore Ureche – pensionare, la data de 1 septembrie 2020.

De asemenea, preşedintele a spus că a solicitat Guvernului să elaboreze proiecte prin care fie „reparate” Legile Justiţiei. Iohannis subliniază că acestea au fost aduse într-o formă „nepotrivită” de majoritatea PSD.

Iohannis speră că în toamnă vor fi prezentate aceste propuneri „ care vin să repare Legile Justiţiei şi care să redea şi demnitate şi posibilitatea judecătorilor, procurorilor ca să facă ordine şi în aceste dosare care sunt restante”.

„Legile Justiţiei au fost ciuntite de PSD, care a încercat să pună mâna pe Justiţie, să politizeze Justiţia şi să o controleze. Nu le-a ieşit, fiindcă românii au ieşit la referendum şi au spus stop. Dar legile încă nu au fost corectate şi, în acest sens, am avut solicitarea spre Guvern şi am discutat aceste chestiuni inclusiv cu ministrul Justiţiei să se apuce de nişte proiecte prin care se repară Legile Justiţiei, care au fost aduse într-o formă – parţial, total – nepotrivită de către majoritatea pesedistă.

Am mari speranţe că în această toamnă deja vom avea proiectele care vin să repare Legile Justiţiei şi care să redea şi demnitate şi posibilitatea judecătorilor, procurorilor ca să facă ordine şi în aceste dosare care sunt restante”, a transmis şeful statului în cadrul conferinţei de presă.