Radio Simplu

Fostul preot Daniel Balas, revoltat pe romani: „Nu mai imi raspundeti cu Adevarat a inviat, nu mai cred in formalismul asta religios”

Fostul preot Daniel Balas, revoltat pe romani: „Nu mai imi raspundeti cu Adevarat a inviat, nu mai cred in formalismul asta religios”

Fostul preot Daniel Balas spune ca adevarata Inviere a lui Hristos nu are loc doar o data pe an si nu se rezuma la mersul la biserica, la luat lumina si la postatul pozelor de la Inviere pe retelele sociale.

„Nu mai imi raspundeti cu Adevarat a inviat, nu mai cred in formalismul asta religios. Daca vreti sa vedeti cum invie Hristos, nu-l asteptati o data in an la biserica cu lumanarea aprinsa. Daca vreti sa vedeti cum invie Hristos, mergeti la un bolnav in spital si dati-i speranta vindecarii. Si in momentul cand el se ridica din pat si iti multumeste pentru cuvintele de intarire si pentru energia pozitiva pe care mi-ai adus-o doar tu sa tipi in gura mare: Adevarat a inviat! Atat in tine ca ai facut un bine, cat si-n el ca s-a ridicat din patul de suferinta.

In momentul cand vrei sa vezi ca a-nviat Hristos, mergi la un om care a cazut in viciul alcoolului, al drogurilor, al pacanelelor, al prostitutiei si ajut-l sa iasa de acolo si abia atunci poti spune Adevarat a inviat!

S-a umplut Facebook-ul de poze de la Inviere.

Era mai multa lumina pe internet decat la biserica. Hristos nu are nevoie de asta. El are nevoie de lumina adevarului in viata celor care traiesc in minciuna. El are nevoie sa duci lumina energiei pozitive in viata celor depresivi si anxiosi. Are nevoie sa te duci cu lumina libertatii in viata celor sugrumati de vicii, cu lumina puterii in viata celor ce sunt slabi, cu lumina bucuriei in viata celor tristi, cu lumina iubirii in viata celor care au suferit tradari si dezamagiri.

Nu mi-a placut niciodata formalismul asta religios. Doar astazi trebuie sa fii fericit: Paste fericit! Nu Pastele trebuie sa fie fericit, ci noi ca sa facem sarbatorile fericite. Eu mi-as dori sa simtiti cum Hristos invie in voi in momentul cand scapati de oamenii toxici, de relatiile putrede, de joburile care nu va lasa sa evoluati spiritual si financiar.

Cum invie Hristos in interiorul vostru si mintea voastra prin voie buna, prin fericire, sanatate, armonie, abundenta, prin iubire multa, prin iertare, prin blandete, prin toate darurile Duhului Sfant si abia atunci poti sa-ti spui Adevarat a inviat!De asta suntem tristi, jucam un teatru ieftin: mese intinse, gratare, muzica, dar a doua zi s-au terminat sarbatorile si suntem aceiasi. Hai cu fiecare zi sa facem o sarbatoare: a iubirii, a trairii, a iertarii, a vietii, ca multi nu va mai traiti propria viata, ci a celuilalt de langa voi”, spuneDaniel Balas pe retelele sociale.