Radio Simplu

5 exerciții pentru abdomen

Toată lumea își dorește un abdomen plat, mai ales că multe persoane vor să arate bine pe plajă. Este clar că aveți nevoie de câteva schimbări pentru a avea (din nou) un abdomen plat. Iar acest obiectiv se poate duce la îndeplinire printr-o dietă echilibrată, dar și cu ajutorul câtorva exerciții fizice nu foarte grele, dar eficace.

Abdomen plat – exercițiul #1: “Stergatorul de parbriz”
Așezați-vă pe spate, cu brațele întinse pe lateral și cu genunchii îndoiți către piept. Țineți genunchii lipiți și rotiți picioarele de la stânga spre dreaptă, într-o mișcare asemănătoare ștergătorului de parbriz.

Aveți grijă că umerii să fie lipiți de podea în timp ce exercutati această mișcare. Repetați mișcarea de 10 ori spre stânga și de 10 ori spre dreaptă. Când va obișnuiți cu mișcarea creșteți la 20 de repetări.

Abdomen plat – exercițiul #2: “Aspiratorul”
Așezați-va pe spate, cu genunghii îndoiți și cu tălpile pe podea. Trageți puternic aer în piept, astfel încât să simțiți că vi se umple abdomenul. Expirați prelung pentru a elimină tot aerul, până se creează senzația că ombilicul se lipește de coloană vertebrală.

Țineți-vă respirația timp de două secunde apoi relaxați mușchii abdominali. Repetați de 10 ori. Când va obișnuiți cu mișcarea creșteți la 20 de repetări.

Citește continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.