Radio Simplu

Ce palarie ti se potriveste, in functie de forma fetei

Palaria este un element extrem de stylish, asa ca ar trebui sa iti achizitionezi cel putin una pentru fiecare anotimp. Mai ales in sezonul calduros. Purtarea palariei este esentiala pentru a proteja tenul , gatul si chiar decolteul. Ne protejeaza de radiatiile ultraviolete, precum imabtranirea si pierderea elasticitatii pielii si
aparitia petelor hipercrome.

Insa cum sa alegem cea mai potrivita palarie pentru forma fetei ? Iata cateva reguli de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem o palarie.

Forma fetei alungita alungita
Persoanele cu fata lunga ar trebui sa poarte palarii cu boruri mari, palarii care se spijina pe frunte.
Pe de alta parte, e indicat sa eviti palariile cu boruri inguste, precum si palariile ce se poarta pe o parte.

Forma fetei rectangulara
Persoanele cu fata rectangulara sunt avantajate de palariile cu boruri rotunde, dar si de cele de tip clopot sau in clos.

Forma fetei de inima
Daca ai obrajii proeminenti, insa barbia foarte ingusta, atunci ai chipul in forma de inima. Cel mai bine iti sta cu palarii de tip fedora ori cu palarii cu boruri inguste. Evita palariile cu boruri largi si caciulile crosetate.

Forma fetei rotunda
Cel mai bine iti va sta cu o palarie purtata pe crestet, astfel incat fruntea sa fie la vedere. De asemenea, si palariile de tip fedora te vor avantaja.

Forma fetei de diamant
Poti purta orice palarie, atata timp cat o porti pe crestet, lasata usor catre ceafa. De asemenea, poti incerca si un turban.

Evita insa palariile floppy, intrucat nu te avantajeaza.