Radio Simplu

Cum a salvat un pescar trei fete de la înec cu undița

Un pescar din Argentina a reușit să salveze cu undița de la înec trei fete, după ce una dintre ele i-a apucat firul de pescuit, evitând astfel să fie trasă în larg, relatează Daily Mail.

Bărbatul pescuia chiar pe plajă, când a auzit strigate de ajutor.

„Pescuiam în Mar del Sud și erau trei fete unde eram noi. Inițial, făceau baie la mal. Un pic mai târziu, în timp ce îmi montam undița, m-am întors și am văzut ceva în apă, dar nu am crezut că erau ele. Însă când m-am uitat la mal, nu am văzut-o pe niciuna dintre ele”, a relatat pescarul.

„Mi-am dat seama că cele din apă erau ele, erau deja câțiva metri în apă și nu puteau să iasă”.

„Au început să țipe, să ceară ajutor. După aceea am țipat la ea (fata care apucase firul de pescuit – n.r.) să nu îi dea drumul și că o voi ajuta, și mulțumită lui Dumnezeu, nu i-a dat drumul”, a adăugat el.

„Fetele nu știu cum au reușit să apuce firul în apă, dar m-am întors cu fața și am observat că era complet răsucit. Am crezut că am prins ceva, dar când m-am apropiat de cârlig, mi-am dat seama că firul de naylon se deplasa către locația în care se aflau ele”.

Pentru a ieși din apă însă, două dintre cele trei fete au avut nevoie și de ajutorul unui înotător, care tocmai trecea pe plajă în acel moment. Ulterior au fost duse la o cameră de prim-ajutor.