Radio Simplu

FOTO Locul din Europa unde, acum, faci plajă și baie în mare. E la 4 ore de București

Mai multe imagini cu oameni care fac plajă și baie în apele Mării Meditarane au fost postate pe un grup de profil. Vremea bună, cu Soare, se află la doar 4 ore de București, în Creta.

Imaginile au fost postate pe un grup de Facebook, GreciaForum România, putându-se observa cum mai multe persoane se bucură de vremea însorită și de temperaturile ridicate din Insula Creta.

Cu o suprafață de 8.261 km², Creta este cea mai mare insulă din Grecia și cea mai sudică la Marea Egee.

Datorită locației sale, Creta are o climă plăcută pe tot parcursul anului. Cunoscută și sub numele de “Insula Miracolelor”, Creta are 300 de zile pe an soare!

În luna decembrie clima este placuta, șansele de vreme bună sunt mari, dar și zilele ploioase trebuie luate în calcul. Cu maxime de 20 de grade și minime de 12 grade, este o perioadă bună pentru a experimenta viața reală a insulei.

Unii localnici încep în decembrie culesul măslinilor, iar mieii și porcii sunt sacrificați pentru sărbătorile de Crăciun și Anul Nou.

Top atractii turistice din insula Creta

Agios Nikolaos

situat la 65 km de Heraklion, in Golful Mirabello este un orasel pitoresc plin de sarm. In jurul micutului Lac Voulismeni din centrul orasului ai o multime de taverne si cafenele unde sa te asezi pentru pranz sau cina.

 

Chania

are un sarm italienesc aparte si o multime de turisti gasesti pe strazile pietruite, la plimbare pe langa cladirile vechi. Orasul vechi este punctul de atractie cu ale lui alei labirintice, cladiri din perioada venetiana cat si din timpul ocupatiei otomane a Cretei avand o mare parte din obiectivele turistice importante grupate in jurul portului venetian.

Heraklion

este al patrulea cel mai mare oras din Grecia, capitala insulei Creta, orasul natal al lui El Greco si Nikos Kazantzakis, iar de obicei ramane in umbra pentru ca turistii se indreapta vijelios spre Knossos. O vizita in Heraklion va poarta spre Fortareata Koules, structura venetiana  din secolul al 13-lea care gazuieste in prezent expozitii si evenimente culturale. Intrati si in Catedrala Agios Minas, protectorul orasului.

Ierapetra

oras de pe coasta sudica a Cretei, de aici te poti imbarca pentru o croaziera de 45 minute spre insula Chrissi. Aici vei gasi taverne si 2 plaje cu nisip alb sau urme de roz, scoici si ape cristaline. Plajele insulei Chrissi se numesc Belerinina sau Golden beach.

Rethimno

fondat in 1204 de catre venetieni are in prezent un centru istoric ce imbina intr-un mix armonios arhitectura venetiana si cu cea cretana. Stradute inguste, micul port venetian sau castelul de pe deal sunt locuri frumoase pentru plimbari, cumparaturi sau servit cina la o terasa.

Sitia

un oras de pe coasta nord-estica a Cretei este vizitat mai ales de greci avand un aer traditional. Drumul care merge in paralel cu tarmul marii, de la Agios Nikolaus pana la Sitia este unul dintre cele mai panoramice si il recomandam.